New York

Manhattan (New York, USA)
Manhattan

Omdat Jenneke voor haar werk naar New York moest, hebben we er direct een langere periode van gemaakt. Wat een heerlijke stad is New York! Wij hebben er enorm van genoten, maar toch zeggen veel mensen dat je van deze stad houdt of haar haat.

Brooklyn Bridge
Brooklyn Bridge

Sean Johnson had zijn gevoel voor deze stad niet mooier kunnen verwoorden: ‘There’s so much energy in this place. It is a city full of millions of young, talented people who want their lives to mean something. They have different ideas of what that means, different goals, different values. But it seems the common thread among them is an understanding that their lives are about more than having a crappy job and a crappy relationship. They seem hell-bent on making something out of their lives’.

Klik voor een foto-indruk van deze stad op onderstaande linken:

Upper Manhattan, Time Square en SoHo
China Town, Little Italy, Lower Manhattan en Central Park
Ellis Island en Statue of Liberty
Coney Island

Coney Island
Coney Island

Reisverslag:

New York is een stad met 8 miljoen inwoners en een totale oppervlakte van 780 km2. De stad bestaat uit vijf gemeenten: Manhattan, het stadsdeel waar de meeste bezienswaardigheden zijn, de Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island.

Ondanks dat New York een goede uitvalsbasis is voor een bezoek aan steden als Boston, Philadelphia en Washington, heeft New York zelf uiteraard ook enorm veel te bieden, met een kleine 50 miljoen buiten- en binnenlandse toeristen per jaar. De bekendste bezienswaardigheid is waarschijnlijk het Vrijheidsbeeld, een belangrijke toeristische attractie en een van de bekendste iconen van de Verenigde Staten.

Daarnaast gelden ook bezienswaardigheden als het Empire State Building, Ellis Island, theaterproducties op Broadway, museums als het Metropolitan Museum of Art of het Guggenheim, en andere toeristische attracties zoals Central Park, Washington Square Park, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center, Times Square, Hoofdkwartier van de Verenigde Naties, het Bronx Park met daarin de Bronx Zoo en de New York Botanical Garden.

Winkelen kun je prima aan Fifth Avenue en Madison Avenue, en verder zijn er belangrijke evenementen als de Halloween Parade in Greenwich Village, het Tribeca Film Festival en gratis optredens in Central Park tijdens Summerstage. Na de aanslagen op 11 september 2001 wordt ook Ground Zero door veel mensen bezocht.