Rome

Colosseum (Rome, Italy)
Colosseum

Sinds de stichting van de stad, meer dan 2700 jaar geleden op de zeven heuvels aan de oever van de Tiber, is Rome uitgegroeid tot een stad van 3 miljoen inwoners, die 1500 km2 beslaat. Binnen dit gebied ligt ook nog de onafhankelijke staat Vaticaanstad. In 1870 werd Rome de hoofdstad van het pas verenigde Italië.

Forum Romanum
Forum Romanum

In het voorjaar van 2007 zijn we met Hendrik en Debby naar deze schitterende stad gevlogen voor een bezoek van vier dagen. In vier dagen kun je veel hoogtepunten bezichtigen. De geschiedenis gaat leven bij de afgebrokkelde zuilen in het oude Rome, in de middeleeuwse straatjes met renaissancepaleizen en op de elegante pleinen met barokke fonteinen. Er zijn teveel musea om op te noemen, zoals de Vaticaanse musea of de kleinere Galleria Borghese. Daarnaast zijn er natuurlijk honderden kerken boordevol kunstwerken.

Klik voor een foto-indruk van deze stad op onderstaande linken:

Dag 1 Forum, Colosseum en Palatijn
Dag 2 Vaticaan, Pantheon en Trevifontein
Dag 3 Piazza del Popolo en Spaanse trappen

Vaticaan
Vaticaan

Reisverslag:

Vanaf de begintijd, als nederzetting van herders op de Palatijn, groeide Rome langzaam maar zeker uit tot het centrum van een enorm rijk dat zich uitstrekte van Noord-Engeland tot Noord-Afrika. Later, na de val van het Romeinse Rijk, werd Rome het hart van de christelijke wereld dat kunstenaars en architecten aantrok om voor de pausen te werken. En dit leidde tot een groot aantal topattracties.

Naast het toen al bestaande Pantheon, Colosseum en Forum Romanum ontstonden ook de Trevifontein, Piazza Navona, Sint Pieter, de Spaanse trappen en nog veel meer schitterende bezienswaardigheden.

Het centrum van Rome is in verschillende delen te onderscheiden met hun eigen karakteristieke bezienswaardigheden.
Het Forum Romanum bijvoorbeeld geeft een mooie indruk van het oude Rome. Het Capitool, Piazza della Rotonda en Piazza Navona zijn karakteristiek voor het historische stadscentrum. Mocht je je juist interesseren voor renaissancepaleizen, bezoek dan Campo de’ Fiori. Op Piazza di Spagna vindt je allerlei designwinkels en ook 18de eeuwse herinneringen. Een bezoek aan het Vaticaan leidt tot de bezichtiging van de imposante Sint Pieter, het brandpunt van het katholicisme, maar ook van de Sixtijnse kapel.