Wandelen Groot-Brittannië

Wandelen UK-West Highland Way

Wandelen UK-Dales Way

Wandelen UK-Coast to Coast

Wandelen UK-South West Coast

Wandelen UK-Pennine Way

Wandelen UK-Cumbria Way

Offa's Dyke Path

Groot-Brittannië is het wandelland bij uitstek. Of het nu mooie kustpaden zijn, de fells van het Lake District, de Yorkshire Dales of Northumberland en de highlands van Schotland, iedere keer zijn de wandelingen weer prachtig. Zoals op onderstaande kaart te zien is, zijn er enorm veel Long Distance Paths en National Trails in Groot-Brittannië.

LDP-kaart
Overzichtskaart met Britse Long Distance Paths

Inmiddels hebben we al een aantal prachtige lange afstandswandelingen op het eiland gemaakt. Zoals de West Highland Way, door de highlands van Schotland tussen Glasgow en Fort William (route nummer 4 in bovenstaande kaart). Ook hebben we één van onze favoriete nationale parken, de Yorkshire Dales, doorkruist op de Dales Way (route 17). Op een aantal langere routes hebben we zelfs meerdere nationale parken doorlopen. Op het schitterende Coast to Coast Path (route 11) loop je door het Lake District, de Yorkshire Dales en de North York Moors, van de Ierse Zee naar de Noordzee. Een grote uitdaging is de Pennine Way (route 8) die ook door drie nationale parken gaat, maar nu van zuid naar noord. Dit pad doorkruist het Peak District, de Yorkshire Dales en Northumberland.
De kust hebben we gevolgd op het South West Coast Path (route 36) tussen St. Ives en Falmouth in Cornwall. Ons favoriete deel van Engeland, het Lake District, hebben we nogmaals doorkruist. Ditmaal van zuid naar noord, op de Cumbria Way (route 16). In Wales hebben we, verdeeld over twee helften/jaren, het Offa’s Dyke Path (route 25) gelopen op de grens van Engeland en Wales. Afgelopen voorjaar zijn we naar het noordoosten van Engeland gegaan om de Cleveland Way in het North York Moors National Park te wandelen (route 12).