Wandelen Nederland

Wandelen NL-Pieterpad

Wandelen NL-Zuiderzeepad

Wandelen NL-Maarten van Rossumpad

Wandelen NL-Floris V-pad

Wandelen NL-Marskramerpad

Wandelen NL-Rottum

Naast reizen is wandelen één van onze grote passies. Niet alleen in Groot-Brittannië, maar ook in Nederland zelf hebben we inmiddels al meerdere zogenaamde LAW’s (Lange Afstand Wandelpaden) gewandeld. In onderstaande kaart zijn de LAW’s als rode lijnen afgebeeld. De groene lijnen zijn de Streekpaden in Nederland.

Overzichtskaart LAW's en Streekpaden
Overzichtskaart LAW’s en Streekpaden

Zo hebben we het befaamde Pieterpad gelopen (LAW 9-1 en 9-2 in bovenstaande kaart). Daarnaast hebben we een ronde gemaakt rond de voormalige Zuiderzee (LAW 8). Ook hebben we in de voetsporen van bekende middeleeuwers gelopen, namelijk Floris-V, graaf van Holland (LAW 1-3) en de bekende Gelderse roofridder Maarten van Rossum (LAW 4). Het meest recent hebben we het Marskramerpad (LAW 3) afgerond, een pad dat van west (Scheveningen) naar oost (Bad Bentheim in Duitsland) door Nederland loopt.
Inmiddels zijn we gestart met één van de nieuwste Nederlandse LAW-paden, het Groot-Frieslandpad (LAW14), dat van West-Friesland in Noord-Holland naar Ost-Friesland in Duitsland loopt.
Een ander hoogtepunt van onze wandelervaringen in Nederland was de wadloop in Noord-Groningen van Uithuizen naar Rottumeroog.