Wandelen Nederland

Wandelen NL-Pieterpad

Wandelen NL-Zuiderzeepad

Wandelen NL-Maarten van Rossumpad

Wandelen NL-Floris V-pad

Wandelen NL-Marskramerpad

Wandelen NL-Rottum

Naast reizen is wandelen één van onze grote passies. Niet alleen in Groot-Brittannië, maar ook in Nederland zelf hebben we inmiddels al meerdere zogenaamde LAW’s (Lange Afstand Wandelpaden) gewandeld. In onderstaande kaart zijn de LAW’s als rode lijnen afgebeeld. De groene lijnen zijn de Streekpaden in Nederland.

Zo hebben we het befaamde Pieterpad gelopen (LAW 9-1 en 9-2 in bovenstaande kaart). Daarnaast hebben we een ronde gemaakt rond de voormalige Zuiderzee (LAW 8). Ook hebben we in de voetsporen van bekende middeleeuwers gelopen, namelijk Floris-V, graaf van Holland (LAW 1-3) en de bekende Gelderse roofridder Maarten van Rossum (LAW 4). Het was ook erg mooi om weer in heel andere voetsporen te lopen op het Marskramerpad (LAW 3), namelijk in de voetsporen van de handelaars die vanuit Midden-Europa richting Nederland trokken. Dit is een pad dat van west (Scheveningen) naar oost (Bad Bentheim in Duitsland) door Nederland loopt.
Ook hebben we één van de nieuwste Nederlandse LAW-paden, het Groot-Frieslandpad (LAW14) gelopen, dat door het Friesland van vroeger tijden gaat. Van West-Friesland in Noord-Holland, via het huidige Friesland, naar Ost-Friesland in Duitsland. Inmiddels zijn we gestart met een ander bekend Nederlands wandelpad, het Pelgrimspad (LAW 7-1 en 7-2), onderdeel van de vele pelgrimspaden die door Europa naar bijvoorbeeld Rome en Santiago de Compostella gaan.
Een ander hoogtepunt van onze wandelervaringen in Nederland was de wadloop in Noord-Groningen van Uithuizen naar Rottumeroog.